Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

Webshop laten onderhouden

Webshop laten onderhouden? Webshops zijn nooit af: de behoeften van klanten veranderen, de trends blijven doorgaan en er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen op technologisch gebied. Het is dus belangrijk om je webshop altijd up-to-date te houden om relevant te blijven voor jouw klanten. 

Voorraden, prijzen en producten

Bij het onderhouden van een webshop zul je al gauw denken aan het updaten van voorraden, prijzen en producten. Dit is namelijk een doorlopend proces, maar dit kan eenvoudig geautomatiseerd worden met een webshop koppeling als StoreInfo

Naast deze onderdelen zijn er ook nog andere factoren waarop gefocust moet worden als het gaat om webshop onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid, techniek en snelheid van je webshop. Deze ontwikkelingen blijven altijd doorgaan, waardoor het belangrijk is om te blijven onderhouden.

Veiligheid is een belangrijk aspect

Als klanten producten in je webshop kopen, worden er persoonlijke gegevens en betaalgegevens ingevuld. Je wilt als webshopeigenaar uiteraard niet dat deze gegevens op straat komen te liggen. Daarom is het belangrijk om te allen tijde de veiligheid van je webshop in de gaten te houden. 

Veranderende behoeftes van de klant

Klanten zullen niet altijd dezelfde behoeftes hebben. Deze verschillen per klant, maar veranderen ook door de tijd heen. Het ene moment wilt iedereen een product van het ene merk hebben, terwijl een jaar later weer een ander merk in trek is. Hierdoor kun je indenken dat indelingen van een webshop wel eens veranderd moeten worden. 

Technologische ontwikkelingen

Ook op het gebied van techniek staat je website nooit stil. De technologische ontwikkelingen blijven maar doorgaan waardoor het belangrijk is dat de techniek regelmatig geoptimaliseerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van je webshop: niemand houdt van wachten. Zorg dus dat je over een snelle webshop beschikt.

Gevonden worden door je klanten

Naast de bovengenoemde aspecten, is de vindbaarheid van je webshop misschien wel één van de belangrijkste punten. Als je webshop niet door je potentiële klanten wordt gevonden, valt er weinig te verkopen. Door je te richten op zoekmachine optimalisatie kan je webshop verbeterd worden om zo betere resultaten te behalen in de zoekmachines.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van betaalde middelen zoals zoekmachine adverteren. Op deze manier kun je op korte termijn je websitebezoekers aanzienlijk verhogen.

Webshop laten onderhouden door Comercia?

Comercia ontwikkelt OpenCart webshops, maar onderhoud deze ook graag. Op deze manier kunnen onze klanten zich focussen op de corebusiness en tegelijkertijd beschikken over een goed onderhouden webshop. 

Bekijk meer informatie over webshop optimalisatie