Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

Webshop koppelingen

De functionaliteiten van je webshop uitbreiden? Dat kan aan de hand van webshop koppelingen. Je kunt bijvoorbeeld je boekhoudpakket, e-mailmarketing of betaalmethodes koppelen aan jouw webshop. Dit zorgt niet alleen voor meer functionaliteiten, maar ook voor meer gemak en efficiĆ«ntie. 

Wat is een webshop koppeling?

Een webshop koppeling zorgt voor een verbinding tussen jouw webshop en een andere software. Op deze manier beschikt je webshop over meer functionaliteiten en mogelijkheden voor jou en je klanten. 

De koppeling komt tot stand aan de hand van een API (Application Programming Interface). Deze verbinding zorgt voor een samenwerking tussen de software die je wilt koppelen aan je webshop en je webshop. 

Soorten webshop koppelingen

Er bestaan veel verschillende webshop koppelingen. Hieronder lichten wij een selectie koppelingen uit die je ook kunt verkrijgen via Comercia.

Boekhoudpakketten

Ben je veel tijd kwijt aan het handmatig invoeren van gegevens? Met het koppelen van een boekhoudpakket aan je webshop is dit verleden tijd! De koppeling zorgt er bijvoorbeeld voor dat volledige klantdata wordt gesynchroniseerd naar jouw boekhoudpakket. Voorbeelden van deze koppelingen zijn Exact, Reeleezee en Twinfield

Voorraadbeheer

Het goed bijhouden van voorraden is voor een webshop van essentieel belang en zeker tijdrovend als je dit handmatig moet doen. Door het koppelen van StoreInfo aan jouw webshop wordt dit volledig geautomatiseerd waardoor je hier verder amper nog naar hoeft om te kijken.

Betaalmethodes

Zorg dat je potentiĆ«le klanten de vrijheid hebben om te kiezen voor een betaalmethode die zij graag gebruiken door het gebruik van deze koppeling. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Ideal, Klarna, Creditcard en Afterpay. 

Customer Relationship Management (CRM)

CRM is een belangrijk onderdeel van online marketing en klantenservice. Je zorgt voor een goede ervaring voor de gebruikers door het tonen van gerelateerde artikelen en het bieden van een uitstekende klantenservice. Een CRM systeem die je via een webshop koppeling aan je webshop kunt koppelen is Exact

Pakketbezorging

Een pakket snel en veilig bij je klant krijgen: dat is wat je wil als webshop eigenaar. Door gebruik te maken van de Sendcloud koppeling, zorg je dat pakketten verzendklaar zijn zodat deze direct op de post kunnen naar jouw klant! 

Marktplaatsen

Je producten eenvoudig verkopen via andere platformen? Je kunt je producten met deze webshop koppelingen eenvoudig verkopen via bijvoorbeeld Bol.com en Marktplaats. Op deze manier beschik je over meerdere afzetkanalen om je producten te verkopen.

Klantbeoordelingen

De beoordelingen van klanten hebben invloed in het beslissingsproces van nieuwe klanten. Er wordt gekeken naar reviews om te bepalen of een product het waard is om te kopen. Om klanten beoordelingen te verzamelen kun je een koppeling maken met bijvoorbeeld Kiyoh of Feedback Company. 

De voordelen van webshop koppelingen

  • Je bespaart tijd
  • Er worden minder fouten gemaakt
  • Meer mogelijkheden voor klanten
  • Voorraden zijn te allen tijde up-to-date
  • Extra functionaliteiten in de webshop

Webshop koppelingen door Comercia

Comercia is een betrouwbare partner op het gebied van webshop koppelingen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van OpenCart webshops en het verzorgen van OpenCart koppelingen

Naast deze losse koppelingen bieden wij ook een alles-in-1 oplossing met Comercia Connect. Deze koppelingen zijn onder andere beschikbaar voor webshops in Concrete5 en OpenCart.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop? Neem contact op met onze OpenCart experts!