Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

Toegang geven tot Google Analytics

Om de resultaten van SEO en/of SEA werkzaamheden goed te beoordelen maken wij gebruik van Google Analytics. Door deze stappen te volgen kan jij gebruikers toevoegen in Google Analytics. Mocht je er niet uitkomen, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Stap 1: Log in via: http://www.google.com/analytics/

Als de URL hierboven is geopend klik je vervolgens rechtsboven op de knop ‘Aanmelden’.

Stap 2: Klik linksonder op ‘Beheerder’ / ‘Admin’

Als je succesvol bent ingelogd druk je linksonder op de knop “Beheerder”. Klik hier op en ga door naar stap 3!

Stap 3: Zoek onder ‘Account’ de juiste website op waarvoor jij ons toegang wilt verlenen

De opties zijn verdeeld onder drie categorieën. Namelijk: ‘Account’, ‘Property’ en “Weergave”.

Ga in de eerste kolom (Account) naar het account waar de betreffende websites/webshops onder zitten. Klik het desbetreffende account aan (1). Klik vervolgens op “Gebruikersbeheer” (2). 

Stap 4: Gebruikersbeheer

Onder “Gebruikersbeheer” vind je alle huidige gebruikers binnen het account. Maak gebruik van het veld “Rechten toevoegen voor: (1)” om comerciahq@gmail.com toe te voegen als gebruiker. Kies bij rechten voor  “Bewerken (2)” zodat we wijzigingen door kunnen voeren in het geval dat we tot een overeenkomst komen. Dit kan ook later worden aangepast als jullie dit prettiger vinden. Vervolgens vink je “Deze gebruiker per e-mail informeren (3)” aan zodat wij direct aan de slag kunnen zodra jij ons hebt toegevoegd. Tot slot nog even op “Toevoegen (4)” klikken en missie geslaagd!

PS. zie je niet de mogelijkheid om een gebruiker toe te voegen, dan heeft dat te maken met het feit dat je zelf niet de juiste rechten hebt om iemand toe te voegen. In dat geval dien je contact op te nemen met degene die jouw ooit in het verleden toegang tot Google Analytics heeft verleend, want die persoon heeft dan wel de juiste rechten om iemand toe te voegen.