Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

Storing Google-app op Android verholpen

Storing Google-app Android

Dinsdag was er sprake van een een storing in de Google-app voor Android gebruikers. Door een software probleem bleef de app foutmeldingen geven, óók als de app gesloten was. Het lijkt er nu op dat de storing weer is verholpen. 

De storing 

Wie een Android telefoon heeft, zal de problemen misschien wel herkennen. Via allestoringen.nl zijn vele meldingen binnengekomen van een storing van de Google-app. De storing beperkte zich niet alleen tot Nederland maar spreidde zich wereldwijd. 

De Google app gaf zowel foutmeldingen bij Android-gebruikers die gebruik maakten van de Google-app als wanneer de app gesloten was. 

De oorzaak

Een precieze oorzaak van de storing is niet bekend, behalve dat het te maken zou kunnen hebben met een recente update van de app. 

Hierdoor was er ook geen duidelijke oplossing: aangeraden werd om de smartphone opnieuw op te starten maar dit hielp niet bij iedereen. Als dat niet genoeg was, was het een mogelijkheid om de app tijdelijk volledig van je telefoon te verwijderen totdat de storing verholpen was.

Nu blijkt dat de storing weer verholpen is, zou de Google-app geen foutmeldingen meer moeten geven bij Android gebruikers.