Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

OpenCart multishop Sfeertjemaken.nl

Project omschrijving

Sfeertjemaken.nl biedt een uitgebreid aanbod van sfeerverhogende producten. Zowel voor in huis als in de tuin zijn er producten in verschillende prijscategorieën te vinden. Neem bijvoorbeeld kaarsen, vuurschalen maar ook muurdecoratie stickers. Rick van der Linden, de eigenaar van Sfeertjemaken, zocht een betrouwbare en meedenkende partner voor het realiseren van de webshop. De volgende speerpunten hebben we in een gezamenlijk plan opgesteld:

  • Conversie: Een optimale gebruikerservaring op ieder type scherm;
  • Acquisitie: Een ijzersterke vindbaarheid in de Google en Bing;
  • Efficiëntie: Eenvoudig producten toevoegen en aanpassen via een Excel import en export mogelijkheid;
  • Schaalbaarheid: Niche webshops kunnen lanceren.

Het (eind)resultaat, een converterende webshop.

Voorbeeld Hotjar

Voorbeeld proces meten in Hotjar

De OpenCart webshop van Sfeertjemaken.nl is gebruiksvriendelijk op ieder type scherm. Er is op verschillende plekken in het bestelproces extra aandacht besteed aan het wekken van vertrouwen en het onderscheidende vermogen van Sfeertjemaken. Dit is met name gedaan om het afhaakpercentage in de verschillende stappen van het bestelproces zo laag mogelijk te houden. Er wordt continu in de gaten gehouden hoe bezoekers van de webshop door dit proces gaan. Hiervoor wordt o.a. Hotjar en Google Analytics gebruikt. Ook worden er A/B testen gedaan met behulp van de Visual Website Optimizer.

Alhoewel OpenCart in de basis al genoeg mogelijkheden biedt om goed vindbaar te zijn via zoekmachines is er altijd ruimte voor verbetering. Deze verbeteringen zijn bij Sfeertjemaken doorgevoerd. Zo zijn er extra tekstblokken toegevoegd om zowel boven als onder categoriepagina’s content te tonen.

“Sfeertjemaken heeft erg geprofiteerd van de kennis en expertise van Comercia.
Door een prettige samenwerking en het pro-actief meedenken van het Comercia team staat er nu een te gek e-commerce platform.”
Rick van der Linden, Eigenaar Sfeertjemaken

Het invoeren en aanpassen van nieuwe producten gaat in een handomdraai. Dit gebeurt via een Excel-bestand wat kan worden geïmporteerd in OpenCart.

De multistore functionaliteit van OpenCart is ingezet om een extra niche webshop te creeren. Deze niche webshop die te vinden is op Vuurschaalplaza.nl wordt beheerd vanuit één centrale administratie. Hierdoor is het eenvoudiger op voorraad- en orderbeheer uit te voeren.

Impressie webshop Sfeertjemaken

Sfeertjemaken op smartphone

Sfeertjemaken op smartphone

 

 

 

 

 

 

Sfeertjemaken op iMac en Tablet

Sfeertjemaken op iMac en Tablet

 

 

 

 

 

 

Ook behoefte aan een succesvolle webshop?

Maak een (telefonische) afspraak om voor een eerste kennismaking. Wij zijn benieuwd naar uw uitdagingen en ambities! 

Project details

Partner:
Sfeertjemaken

Onze activiteiten:
Templating
Technische realisatie
Conversie optimalisatie