Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

LinkedIn stopt weer met Stories

LinkedIn stopt met Stories

In mei 2020 vond LinkedIn dat zij niet langer achter konden blijven in de ‘Stories’ hype. Vele social media kanalen (Facebook, Instagram, WhatsApp) gingen hen namelijk al voor waarna deze functie ook op LinkedIn werd uitgerold. Gisteren werd echter bekendgemaakt dat de functie alweer verdwijnt.

De aankondiging

Gisteren hebben alle LinkedIn gebruikers die weleens een story hebben geplaatst of beheerder zijn van een pagina die weleens een story heeft geplaatst een mail gekregen met de aankondiging. 

Hier staat in dat de Stories vanaf maandag 30 september niet meer beschikbaar zullen zijn. Je kunt ze vanaf dat moment niet meer plaatsen en ook niet meer bekijken. 

In plaats daarvan gaan ze dus aan de slag met een nieuw format die volgens hen beter bij de behoeftes van de professionele gebruiker past.

Waarom stoppen?

Het bedrijf had verwacht dat gebruikers erg behoefte hadden aan een meer informele manier om kennis en informatie met elkaar te delen. Vandaar de invoering van de Story’s.

Het tegendeel is echter gebleken: uit ervaringen en feedback van LinkedIn gebruikers is gebleken dat de behoefte aan snelle, vluchtige content maar klein is. Gebruikers delen liever content die op hun profiel blijft staan, dan dat het na 24 uur weer verdwijnt. 

Komt er een vervanger?

Nu duidelijk is wat de gebruikers niet willen, heeft LinkedIn ook voor ogen waar de gebruikers dan wél behoefte aan hebben. Zij denken namelijk dat gebruikers meer creatieve tools willen zodat ze interessante video’s kunnen maken. Door meer mogelijkheden te bieden, kunnen gebruikers professionele content met hun netwerk delen.

LinkedIn beheer uitbesteden?

Het kost een hoop tijd om alle social media kanalen bij te houden met actuele content. We snappen daarom dat niet iedereen daar tijd voor heeft. Wil je het social media beheer uitbesteden aan experts? Neem dan vrijblijvend contact op met Comercia.

Contact opnemen