Go to Top
Per 19 oktober 2020 is Comercia onderdeel van De Webmakers, voor meer informatie klik hier.

Search Engine Advertising (SEA)

Search Engine Advertising (SEA)Wat is Search Engine Advertisting (SEA)?

Letterlijk vertaald betekent Search Engine Advertising: adverteren op een zoekmachine. Er bestaan meerdere zoekmachines. Google heeft het grootste marktaandeel (90 – 100%) in Nederland. Dit is de reden dat online marketeers zich doorgaans compleet focussen op Google advertising. 

Als men iets googelt, komen er zoekresultaten tevoorschijn. Vaak zijn de eerste drie daarvan gesponsord. Advertenties bevatten de melding “adv.”. Daarnaast is het ook mogelijk om te werken met Google Shopping, Google Display en meer; er zijn vele mogelijkheden. Google werkt met een biedsysteem. Hoe hoger je wilt staan in de advertenties des te meer je betaalt. Google kijkt ook naar de kwaliteit van de landingspagina. Het kan dus zijn dat  meer biedt dan de concurrent maar toch lager staat. Daarom is het erg belangrijk om altijd scherp te blijven op SEO.

SEO en SEA zijn onderdeel van SEM, Search Engine Marketing. Online Marketing kent vele termen, Google Marketing is daar ook een van. De perfecte mix zorgt voor meer verkeer.

Search Engine Advertising (SEA) Abonnement

Comercia kan je helpen bij het optimaliseren en creëren van jouw SEA. Je kunt een abonnement afsluiten waarin onze Online Marketeer een aantal uren per maand reserveert voor jouw website. Neem je een SEA abonnement bij ons af? Wij rapporteren over de e-mailcampagnes via onze standaard rapportage die je online kunt inzien of periodiek per e-mail als PDF kunt ontvangen.

Bekijk al onze Online Marketing diensten.